Nieuwe reglementen en internationale wedstrijden

Na veel wikken en wegen en de diverse reacties van wedstrijdlopers te hebben gehoord en gelezen heeft de interim commissie FCI-obedience besloten om het nieuwe reglement niet op 1 januari 2016 in te laten gaan. Het midden in het seizoen wisselen van het reglement geeft veel onrust in de competitie. Daarnaast is er door het uitstellen van het akkoord over de reglementen door de FCI, maanden vertraging ontstaan in het vaststellen van het definitieve reglement. Wij zijn ook nog niet klaar met de vertaling, waardoor het nog niet voor iedereen duidelijk is wat de wijzigingen in het reglement zijn. Om iedereen de gelegenheid te geven zich goed voor te bereiden op de wedstrijden volgens de nieuwe reglementen, is besloten om deze in te laten gaan ná het Nederlands Kampioenschap 2016, dat volgend jaar zal worden gehouden op zondag, 19 juni.

Voor de examens zal er een overgangsregeling komen zodat er tot 1 januari 2017 gekozen kan worden voor een examen oude stijl of nieuwe stijl.

 

Internationale wedstrijden (in binnen en buitenland) tussen 1 januari en 19 juni 2016

We begrijpen dat er mensen zijn die internationaal wedstrijden willen lopen en dan al eerder met het nieuwe reglement in aanraking kunnen komen. Wij willen eenieder die dit gaat doen heel graag de mogelijkheid bieden om alvast kennis te maken met het nieuwe reglement tijdens een wedstrijdsetting, waardoor ervaring met de nieuwe oefeningen opgedaan kan worden en je goed voorbereid naar een internationale wedstrijd kunt.

Er zijn meerdere opties denkbaar:

  • Er zou na afloop van een selectiewedstrijd in de ring met een keurmeester de mogelijkheid geboden kunnen worden om een oefening of een programma volgens het nieuwe reglement te lopen. Voordeel is dat er dan al keurmeesters zijn en een locatie niet apart gehuurd hoeft te worden. Nadeel is dat de combinaties die hier gebruik van willen maken er dan al een wedstrijd op hebben zitten.
  • Een andere mogelijkheid is het organiseren van een extra wedstrijd volgens het nieuwe reglement. Hiervoor zijn de kosten uiteraard hoger dan voor het combineren met een selectiewedstrijd en het moet extra worden ingepast in de wedstrijdkalender.
  • Bekendheid geven aan trainingsdagen die in het land gegeven worden.
  • Organiseren van trainingen op het gebied van het nieuwe reglement.

Graag horen we wat jullie wensen zijn. Deze kunnen doorgegeven worden via het email adres: commissie@fciobedience.nl met als onderwerp “nieuwe reglement”.

 

Joop de Reus Bokaal 2016

In 2016 zal de Joop de Reus bokaal plaatvinden in België, op zaterdag 13 en zondag 14 augustus. De Joop de Reus zal worden gehouden volgens de nieuwe reglementen die dan ook in Nederland al van kracht zullen zijn.
Wij hopen dat er veel Nederlandse combinaties inschrijven voor deelname in de OB1, OB2 en OB3.