Andere opzet FCI-obedience wedstrijden

Tot nu toe bestaan de wedstrijden meestal uit de blijf-oefeningen gevolgd door een ochtend- en een middagprogramma, of de blijf-oefeningen en in de loop van de dag het gehele programma. Dit betekent dat mensen de hele dag moeten blijven voor de prijsuitreiking en het ophalen van hun boekjes. Gezien het drukke programma van veel mensen wordt dit soms als lastig ervaren.

Voorstel is nu om verenigingen de mogelijkheid te geven om, afhankelijk van het aantal inschrijvingen, 2 klassen in de ochtend en 2 klassen in de middag te laten lopen.

De deelnemers kunnen dan, na de blijf-oefeningen het programma in een keer lopen en na de ochtend vertrekken als ze dat willen. Mensen mogen natuurlijk wel de hele dag blijven, graag zelfs. Voor het middaggedeelte kunnen de deelnemers dan aankomen en melden in de lunchpauze. Afbreken (ochtendlopers) en opbouwen (middaglopers) alléén tijdens de middagpauze. Niet ervoor of erna, want dat stoort de andere deelnemers.

Tijdens de middagpauze is dan de prijsuitreiking van het ochtendgedeelte en aan het eind van de middag de prijsuitreiking van het middaggedeelte.

We hopen op deze manier meer mensen op de wedstrijden te gaan krijgen.