Selectiecriteria voor de wereldkampioenschappen FCI-Obedience 2023

De wereldkampioenschappen FCI-Obedience worden in 2023 gehouden van 22 t/m 25 juni in El Asturcon, Spanje.

Voor deelname aan de wereldkampioenschappen FCI-obedience 2023 gelden voor Nederlandse deelnemers de volgende selectiecriteria:

De commissie FCI-obedience heeft 7 selectiewedstrijden in het wedstrijdseizoen 2022/2023 aangewezen als WK selectiewedstrijd. Deze WK selectiewedstrijden zijn in de wedstrijdkalender aangegeven met een symbool: 

Om geselecteerd te worden moet iedere deelnemer aan tenminste 6 wedstrijden deelnemen, zoals de kwalificatie voor het NK2023.

Bovendien volgt er een verplichte selectiewedstrijd op de dag van het NK.

 

Daarvan dienen minimaal 4 wedstrijden WK kwalificatie wedstrijden te zijn. Daarbij dient er minimaal aan 1 WK kwalificatie wedstrijd in 2022 en minimaal aan 1 WK kwalificatie wedstrijd in 2023 te worden deelgenomen.

Voor kwalificatie dient de deelnemer aan de volgende drie criteria te voldoen:

 

  • minimaal 256 punten (Uitmuntend) bij 3 verschillende WK selectiewedstrijden en 1 WK selectiewedstrijd met minimaal 224 punten (ZG)
  • Op de verplichte wedstrijd dient minimaal een ZG ( 224 punten) gescoord te worden.
  • De verplichte wedstrijd wordt gehouden op de dag van het NK FCI Obedience 2023 op 18 mei bij KC Zeist. Hier zal de OB3 gekeurd worden door 4 keurmeesters. 

Voor het WK2023 kunnen we (tot nader order) maximaal 5 combinaties uitzenden om Nederland te vertegenwoordigen.

 

Indien er gezamenlijke trainingsdagen worden georganiseerd, zijn WK geselecteerden verplicht daaraan deel te nemen. Data hiervoor zullen minimaal 3 maanden van te voren bekend worden gesteld.