Wedstrijd KC Oss vroegtijdig gestaakt

De FCI Obedience selectiewedstrijd vandaag bij KC Oss is vroegtijdig gestaakt.

Net na de middagpauze, was het de beurt aan Wim van de Leemput met zijn nieuwe hond Guusje, bij de Beginners. Hij wilde net beginnen aan de volgende oefening toen hij zich half wegdraaide. Het leek alsof hij even op adem moest komen, maar vervolgens zakte hij in elkaar.

Direct werd het alarmnummer gebeld en tegelijkertijd kwamen diverse mensen aanrennen om te helpen. Gelukkig waren er een aantal gediplomeerde hulpverleners aanwezig die direct gereanimeerd hebben.

De politie was snel ter plaatse, binnen twee minuten gevolgd door de ambulance en een paar minuten later volgde nog een tweede ambulance. Deze hebben de behandeling overgenomen en daarna is Wim afgevoerd naar het ziekenhuis in ’s Hertogenbosch. Op het moment dat Wim de ziekenwagen in ging was hij weer bij kennis en aanspreekbaar.
Later hoorden we dat hij in het ziekenhuis is gekatheteriseerd (ik ben geen medicus dus ik weet niet zeker of ik de juiste medische termen gebruik) en dat het naar omstandigheden goed met hem ging.

Iedereen was vanzelfsprekend overstuur. De keurmeesters zijn bij elkaar gekomen en hebben unaniem besloten om de wedstrijd te staken. Een terecht besluit, daar was iedereen het over eens.

Bij deze willen we graag KC Oss bedanken voor het snelle en adequate handelen. Dit heeft zeer zeker een belangrijke rol gespeeld voor de overlevingskansen van Wim. Super!

Op dit moment kunnen we nog niet precies zeggen wat de consequenties zijn voor de competite. Dat komt binnenkort wel en dan zullen we het hier publiceren.
Op dit moment gaan onze gedachten uit naar Wim en zijn familie. We wensen hen heel veel sterkte en we hopen op een spoedig herstel van Wim.

Beterschap Wim!

 

UPDATE (8 april):Wimvdleemput

Wim is overgebracht naar het Bernhoven ziekenhuis in Uden. Hij is alert, vrolijk en vol humor.

De cardioloog heeft gezegd dat de reanimatie zijn leven heeft gered en dat diegenen die daarbij geholpen hebben een dikke pluim verdienen!

Wim wil graag iedereen enorm bedanken en een knuffel geven (maar niet te hard want dat doet nog pijn).

Hij hoopt snel weer op de hei te zijn en geeft iedereen de groetjes,
van Wim!