Decoraties

Op 20 april jongstleden heeft de Raad van Beheer, tijdens een prachtige bijeenkomst op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd, de erespelden uitgereikt aan diverse personen met bijzondere prestaties in de hondenwereld. Voor de FCI Obedience was de beurt aan twee van onze keurmeesters om een erespeld te ontvangen. 

Als eerste in de rij werd Jan Mulder naar voren geroepen. Voor Jan was het een complete verrassing. Hij dacht dat hij aanwezig was voor de uitreiking van de erespeld aan Dirk. Na een prachtig verhaal waarin de voorzitter van het bestuur van de Raad van Beheer (Hildeward Hoenderken) vertelde over alle prestaties van Jan, werd de zilveren erespeld op het revers van Jan geprikt. 

Na de opkomst van enkele andere personen met bijzondere bijdragen in de hondenwereld viel de beurt ten deel aan Dirk Belder. 

Ook over Dirk waren de feiten verzameld en vertelde de voorzitter in een even mooi verhaal welke prestaties Dirk in de afgelopen jaren behaald had en welke bijdragen er door hem geleverd zijn. Dirk kreeg zelfs de gouden erespeld op zijn revers geprikt. 

Als afgevaardigden van de commissie FCI Obedience waren Maria Groot en ik (Dew Driessen) aanwezig. We hebben met zijn allen (de echtgenotes van de beide erespeld dragers waren er natuurlijk gezellig bij) heerlijk kunnen nagenieten met een hapje en een drankje. Al met al een hele geslaagde middag. 

De commissie FCI Obedience wil zich graag aansluiten bij de woorden van de Raad van Beheer. Wij zijn heel trots op deze twee keurmeesters die zich elke keer weer inzetten voor de door ons zo geliefde sport. Fijn dat de Raad van Beheer voor deze mooie ceremonie en een leuk evenement heeft gezorgd.