Ringsteward trainingsdag

Ringsteward trainingsdag.

Op 30 augustus 2015 is de eerste ringstewards training georganiseerd door de a.i. commissie FCI-Obedience. Deze training is bedoeld om er voor te zorgen dat de steward in de wedstrijdring( of tijdens examens) goed op de hoogte is van hoe de oefeningen uitgevoerd moeten worden. Waardoor de wedstrijd(examen)loper beter begeleid kan worden.

Voor deze dag hebben we Cor van Dort gevraagd om de training te geven. Cor is niet alleen keurmeester maar hij heeft ook veel ervaring als ringsteward, zowel nationaal als internationaal. Daarnaast heeft Cor deze training al eerder gegeven.

De dag was onderverdeeld in 2 dagdelen. In de ochtend hebben we theorie gehad en in de middag praktijk. Tijdens de theorie werd ingegaan op:
– De oefeningen
– Wat mag je wel en niet als steward
– Waar kan je wel of niet staan
– Hoe bouw je een handig parcours op
– Maar ook zeker de veiligheid op het veld
– En respect onderling

Voor het middagdeel(praktijk) hadden we vooraf huiswerk op gekregen. We moesten voor onszelf een volledig programma maken van 1 van de disciplines. In de lunchpauze werden de huiswerkopdrachten ingenomen en verdeeld onder de overige deelnemers. Bij terugkomst mochten 2 koppels in een kwartier het veld opzetten van een ander koppel. Vervolgens moest dan 1 persoon de andere laten lopen en de oefeningen laten doen.

Wat hier vooral opviel, was hoe moeilijk het is om niet je eigen parcours op te zetten en iemand te laten lopen.

De dag werd nog afgesloten met een aantal theoretisch vragen.

Omdat het praktijkgedeelte best lastig en veel oefening nodig heeft zal op deze dag nog een vervolg/terugkom dag gehouden worden. Voor deze dag zullen ook de mensen uitgenodigd worden die eerder deze training gevolgd hebben bij Cor.


Aan het eind van deze dag werd ook een certificaat van deelname uitgereikt.

Aan deze dag deden mee:
1 Edwin Rademakers
2 Monique de Hollander
3 Danielle Stoutjesdijk
4 Sjoerd Sijmonsma
5 Frans de Groot
6 Barbara Schifter
7 Susanna Pfeifer
8 Yvette Winkelman
9 Mellanie van Duijne
10 Martin van der Tempel

Deelnemers die aan de eerdere dag meededen en meedoen aan de vervolgtraining ontvangen ook een certificaat.